Mennyi a Kanári-szigetek repülőút hossza? Mennyi idő alatt ér a repülő a Kanári-szigetekre Budapestről vagy Bécsből? Kanári-szigetek hány óra repülővel?

A Kanári-szigetekre természetesen sokféle módon el lehet jutni repülővel, többek között átszállással is. A legnépszerűbb utazási lehetőségek azonban a Budapestről illetve Bécsből induló közvetlen járatok.

Kanári-szigetek repülőút hossza

  • Budapest – Tenerife repülőút hossza kb. 5 és fél óra
  • Bécs – Tenerife repülőút hossza kb. 5 óra
  • Bécs – Gran Canaria repülőút hossza kb. 5 óra (közvetlen járat)
  • Budapest – Gran Canaria repülőút hossza kb. 5 és fél óra
  • Budapest – többi sziget kb. 7-10 óra (nincs közvetlen járat)

Mitől függ a Kanári-szigetek repülőút hossza?

Ha nincs közvetlen járat (Budapestről jelenleg csak Tenerifére és Gran Canariára van), akkor természetesen a kanári-szigeteki repülőút hossza az átszállás miatt jelentősen megnövekedhet. Így nem mindegy, hogy az ember például Tenerifére utazik vagy Gran Canariára, esetleg a kisebb szigetekre.

A Kanári-szigetek repülőút hossza függhet még az aktuális légiforgalomtól, a fenti adatok az átlagos menetrendi repülési időt jelentik.

Ezen kívül számolni kell még a repülőtérre kijutással, a repülőtéren legalább 1 de inkább máfél-két óra beszállási idővel, illetve a repülőtérről kijutással. Ez utóbbi általában a kanári-szigeteki utak során gyorsan megy.