Ha Tenerifén nyaralsz, szívből tudom ajánlani az autóbérlést. Ez az a hely ugyanis, ahová az ember egyszerűen a földrajzi elhelyezkedése miatt garantáltan nem saját autóval megy. Turistaként pedig nemcsak hatalmas könnyebbséget, de szabadságot is jelent, ha autóval tudunk közlekedni. Ráadásul az autóbérlés Tenerifén egyáltalán nem drága – lásd lejjebb.

Egy bérelt autóval bármelyik Tenerife, de akár a többi sziget is nagyon könnyen bejárható, a legfontosabb látnivalók könnyen felkereshetők, ráadásul tetszésünk szerint válogathatunk a legjobb strandok között is.

Mivel szigetekről van szó, amik távol vannak mindentől, ezért nagyon sokan bérelnek autót, és nagyon sok cég foglalkozik autóbérléssel, bérelt autók kiadásával. De hol érdemes autót bérelni? Mire érdemes figyelni Tenerifén autóbérlés esetén?

Ajánlott cég

Lejjebb találod a tenerifei autóbérlés tippjeimet és az árakat, de itt nagyon gyorsan megosztom veled az Autoreisen linkjét, ahol én béreltem kocsit. Ez nem reklám – semmi pénzt nem kapok tőlük -, de nagyon elégedett voltam, és helyben élő ismerőseim is mindig őket használják.

Tenerife szinte összes fontosabb helyén tudsz náluk autót bérelni. Ráadásul nem trükköznek az árakkal – annyit fizetsz, amennyit foglaláskor a honlapjukon látsz.

Nézd meg a videót is a cikk alján, ahol egy Autoreisennél Tenerifén bérelt Mercedes GLA 180-nal állok ki a repülőtéri parkolóból, és vezetek jó fél órát a szigeten!

Tenerife autóbérlés tippek

A bérelt autót foglald le előre online, legyen meg a visszaigazolásod, és nyomtasd is ki. Meg kell majd adnod a jogosítványod számát és adatait még a foglalkáskor, és általában az érkező repülőjárat számát is. Itt kell azt is jelezned, ha rajtad kívül más is fogja vezetni az autót – természetesen az ő adatait is megadva.

Nagyon figyelj a következőkre: a megfelelő átvételi és leadási helyet válaszd ki! Ez praktikusan az érkezési repülőtér – ha például a Wizz Air budapesti járatával utazol, akkor Tenerife Sur Reina Sofia. Viszont mivel sok átvételi hely van – csak Tenerifén repülőtérből kettő -, ezért ezt jól nézd meg, mielőtt leadod a foglalást.

Pontosan add meg a Tenerifén bérelt autó átvételének és leadásának tervezett idejét. Az átvételhez érdemes a repülő menetrendszerinti leszállási időpontját, míg a leadáshoz a gép indulásához képest egy-két órával korábbi időpontot megadni. Általában egész napokra történik a díjazás, tehá ha mondjuk délután 4-től viszed egy másik napon délután 4-ig a bérelt autót, az ugyanannyiba kerül, mintha csak délelőtt 10-ig bérelnéd. Ha a Wizz Air járatával mész, az jön és fordul, tehát kényelmesen bele fogsz esni ezekbe a határidőkbe. Érdemes ehhez igazodva délután 5-tól bérelni, és szintén 5-re hagyni a leadást.

A repülőtéren leszállás után menj ahhoz az autóbérlő céghez, akitől az autót foglaltad. Sok van belőlük, mindenképpen érdemes megnézni, hogy a jó sorba állj.

És itt még egy tipp: Tenerife Sur repülőtéren legalábbis több cégnek van az érkezésnél a repülőtér zárt területéről (ami csak az érkező utasok számára elérhető), illetve a publikus területről is ablaka. Általában mindenki az előbbihez megy, hiszen ez van kitáblázva az érkezésnél, ezért ott nagy a sor. Az Autoreisen esetében nagyon jól működő trükk, hogy kijössz a repülőtér érkezési területéről, de nem hagyod el az épületet, hanem az előtérben megkeresed a pultjukat, ahol általában kevesebben állnak sorba.

Tenerifén az autóbérlős cégeknél spanyolul és angolul beszélnek, de ha nem értesz ezeken a nyelveken, a kinyomtatott foglalást mutatva tudni fogják, hogy miről van szó. Elkérik a jogosítványodat, és valószínűleg az útleveled vagy a személyidet, valamint a bankkártyádat. Maga a papírmunka nagyon gyors, és a kölcsönzési díjat már itt beterhelik a kártyádra. Itt megkapod a kulcsot és a bérlésről szóló szerződést. Ez utóbbi szolgál forgalmiként is, a Tenerifén bérelt autó esetében ne keresd a forgalmit a kocsiban.

Az autót teletankolva kapod meg, és megmondják, hogy hányas számú parkolóhelyen áll. Onnantól kezdve a te dolgod megkeresni, és szabadon használhatod Tenerifén vagy akár a többi szigeten is a bérelt kocsit. A repülőtéri parkolóban ezeknek az autóknak a rendszámát felismeri a sorompó, és magától kinyílik, amikor kihajtasz.

Figyelj arra, hogy a Tenerifén bérelt autó átvételekor kapott papír mindig nálad legyen. Ezen kívül fontos, hogy csak annak a személynek add át a kulcsot – vagyis csak azt hagyd a bérelt autót vezetni -, aki a szerződésben fel volt tüntetve.

Tenerife autóbérlés Mercedes GLA 180

Tenerife bérelt autó leadása

Időben vidd vissza az autót, amit a foglalásnál megadtál, természetesen arra a helyre, amit szintén a foglaláskor jeleztél. Ez a legtöbb esetben az átvétel helye – de sok cégnél lehetőség van arra, hogy például másik szigeten vagy másik repülőtéren add le a kocsit.

Mivel a bérelt autókat tele tankkal adják át, ezért így is kell visszahozni. Figyelj arra, hogy átadás előtt az utolsó benzinkútnál tankold tele a kocsit, és a tankolásra számolj 15-20 percet – nehogy emiatt érkezz késve.

Parkolj le az adott autóbérlő cég logójával ellátott bármelyik helyre. Vegyél ki mindent az autóból – nem tudom, hogyan tudsz visszaszerezni bármit is, amit egy bérlet kocsiban hagysz. Zárd be az autót, és vidd a kulcsot az adott cég kioszkjához, amit megtalálsz a parkolóban. Vagyis nem ott kell a kulcsot leadnod, ahol átvetted!

A kulcsot a legtöbb esetben elég bedobni a megjelölt ládába – és ezzel a tenerifei autóbérlés rendben be lett fejezve. Ha személyesen veszik át a kulcsot, akkor mondd meg a parkoló számát, ahová álltál (vagy írd le egy papírra, és mutasd meg). Általában egy kérdést tesznek itt fel, hogy tele van-e tankolva az autó.

Tenerife autóbérlés árak

Ami az árakat illeti, A Kanári-szigetek és Tenerife általában olcsó, és ez igaz az autóbérlésre is. Sajnos azonban 2020. után az egész világon iszonyatos drágulás volt jellemző, és ez igaz a teneridei autóbérlés árakra is. Érdemes megnézni a kanári szigeteki-autóbérlésről írt cikkemet, ahol 2020. év eleji árakat látsz képeken, itt lejjebb pedig 2021. év végi árakat. Ugyanaz a cég, ugyanaz a szolgáltatás, másélf év és sokszor háromszoros árkülönbség!

E cikk írásakor napi kb. 50 Eurótól tudsz itt kocsit bérelni, nekem a fenti képeken látható GLA180-as automata Mercedes 137.22 euró volt 3 napra 2019-ben, vagyis napi kb. 45 Euró. Ma ugyanez az autó naponta többe kerül, mint akkor a 3 nap volt.

Ami viszont változatlan: az összeg a biztosításon át mindent tartalmazott, ezen kívül tényleg csak a benzinre kellett költeni. Ezért is tudom ajánlani az Autoreisent, mert nincsenek rejtett költségek, annyit fizetsz, amennyit a weboldalon a foglalásnál látsz.

Az alábbi képeket példaként tettem be a tenerifei autóbérlés árakra. Ez természetesen bármikor változhat, ezen a legolcsóbb és legdrágább kínálatot találod 2021 őszén. Ne felejts el lejjebb tekerni a videóhoz!

Tenerife autobérlés árak 2021 1
Tenerife autobérlés árak 2021 2

Videó egy tenerifei bérelt autóval