Ha a Kanári-szigeteken nyaralsz, szívből tudom ajánlani az autóbérlést. Ez az a hely ugyanis, ahová az ember egyszerűen a földrajzi elhelyezkedése miatt garantáltan nem saját autóval megy, és turistaként nemcsak hatalmas könnyebbséget, de szabadságot is jelent, ha autóval tudunk közlekedni.

Egy bérelt autóval bármelyik sziget (Pl. Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, stb.) nagyon könnyen bejárható, a legfontosabb látnivalók könnyen felkereshetők, ráadásul tetszésünk szerint válogathatunk a legjobb strandok között is.

Mivel szigetekről van szó, amik távol vannak mindentől, ezért nagyon sokan bérelnek autót, és nagyon sok cég foglalkozik autóbérléssel, bérelt autók kiadásával. De hol érdemes autót bérelni? Mire érdemes figyelni a Kanári-szigeteken autóbérlés esetén?

Ajánlott cég

Lejjebb találod a kanári-szigeteki autóbérlés tippjeimet és az árakat, de itt nagyon gyorsan megosztom veled az Autoreisen linkjét, ahol én béreltem kocsit. Ez nem reklám – semmi pénzt nem kapok tőlük -, de nagyon elégedett voltam, és helyben élő ismerőseim is mindig őket használják. Az összes sziget szinte összes fontosabb helyén tudsz náluk autót bérelni.

Ráadásul nem trükköznek az árakkal – annyit fizetsz, amennyit foglaláskor a honlapjukon látsz.

Kanári-szigetek autóbérlés tippek

A bérelt autót foglald le előre online, legyen meg a visszaigazolásod, és nyomtasd is ki. Meg kell majd adnod a jogosítványod számát és adatait még a foglalkáskor, és általában az érkező repülőjárat számát is. Itt kell azt is jelezned, ha rajtad kívül más is fogja vezetni az autót – természetesen az ő adatait is megadva.

Nagyon figyelj a következőkre: a megfelelő átvételi és leadási helyet válaszd ki! Ez praktikusan az érkezési repülőtér – ha például a Wizz Air budapesti járatával utazol, akkor Tenerife Sur Reina Sofia. Viszont mivel sok átvételi hely van – csak Tenerifén repülőtérből kettő -, ezért ezt jól nézd meg, mielőtt leadod a foglalást.

Pontosan add meg az autó átvételének és leadásának idejét. Az átvételhez érdemes a repülő menetrendszerinti leszállási időpontját, míg a leadáshoz a gép indulásához képest egy-két órával korábbi időpontot megadni. Általában egész napokra történik a díjazás, tehá ha mondjuk délután 4-től viszed egy másik napon délután 4-ig a bérelt autót, az ugyanannyiba kerül, mintha csak délelőtt 10-ig bérelnéd. Ha a Wizz Air járatával mész, az jön és fordul, tehát kényelmesen bele fogsz esni ezekbe a határidőkbe. Érdemes ehhez igazodva délután 5-tól bérelni, és szintén 5-re hagyni a leadást.

A repülőtéren leszállás után menj ahhoz az autóbérlő céghez, akitől az autót foglaltad. Sok van belőlük, mindenképpen érdemes megnézni, hogy a jó sorba állj.

És itt még egy tipp: Tenerife Sur repülőtéren legalábbis több cégnek van az érkezésnél a repülőtér zárt területéről (ami csak az érkező utasok számára elérhető), illetve a publikus területről is ablaka. Általában mindenki az előbbihez megy, hiszen ez van kitáblázva az érkezésnél, ezért ott nagy a sor. Az Autoreisen esetében nagyon jól működő trükk, hogy kijössz a repülőtér érkezési területéről, de nem hagyod el az épületet, hanem az előtérben megkeresed a pultjukat, ahol általában kevesebben állnak sorba.

A Kanári-szigeteken az autóbérlős cégeknél spanyolul és angolul beszélnek, de ha nem értesz ezeken a nyelveken, a kinyomtatott foglalást mutatva tudni fogják, hogy miről van szó. Elkérik a jogosítványodat, és valószínűleg az útleveled vagy a személyidet, valamint a bankkártyádat. Maga a papírmunka nagyon gyors, és a kölcsönzési díjat már itt beterhelik a kártyádra. Itt megkapod a kulcsot és a bérlésről szóló szerződést. Ez utóbbi szolgál forgalmiként is, a Kanári-szigeteken bérelt autó esetében ne keresd a forgalmit a kocsiban.

Az autót teletankolva kapod meg, és megmondják, hogy melyik parkolóban áll. Onnantól kezdve a te dolgod megkeresni, és szabadon használhatod a bérelt kocsit. A repülőtéri parkolóban ezeknek az autóknak a rendszámát felismeri a sorompó, és magától kinyílik, amikor kihajtasz.

Figyelj arra, hogy a bérelt autó átvételekor kapott papír mindig nálad legyen. Ezen kívül fontos, hogy csak annak a személynek add át a kulcsot, vagyis csak azt hagyd a bérelt autót vezetni, aki a szerződésben fel volt tüntetve.

Kanári-szigetek bérelt autó Mercedes GLA 180

Kanári-szigetek bérelt autó leadása

Időben hozd vissza az autót, amit a foglalásnál megadtál, természetesen arra a helyre, amit szintén a foglaláskor jeleztél. Ez a legtöbb esetben az átvétel helye – de sok cégnél lehetőség van arra, hogy például másik szigeten vagy másik repülőtéren add le a kocsit.

Mivel a bérelt autókat tele tankkal adják át, ezért így is kell visszahozni. Figyelj arra, hogy átadás előtt az utolsó benzinkútnál tankold tele a kocsit, és a tankolásra számolj 15-20 percet – nehogy emiatt érkezz késve.

Parkolj le az adott autóbérlő cég logójával ellátott bármelyik helyre. Vegyél ki mindent az autóból – nem tudom, hogyan tudsz visszaszerezni bármit is, amit egy bérlet kocsiban hagysz. Zárd be az autót, és vidd a kulcsot az adott cég kioszkjához, amit megtalálsz a parkolóban. Vagyis nem ott kell a kulcsot leadnod, ahol átvetted!

A kulcsot a legtöbb esetben elég bedobni a megjelölt ládába – és ezzel a kanári-szigeteki autóbérlés rendben be lett fejezve. Ha személyesen veszik át a kulcsot, akkor mondd meg a parkoló számát, ahová álltál (vagy írd le egy papírra, és mutasd meg). Általában egy kérdést tesznek itt fel, hogy tele van-e tankolva az autó.

Kanári-szigetek autóbérlés árak

Ami az árakat illeti, a Kanári-szigetek általában olcsó, és ez igaz az autóbérlésre is. Akár napi 20 Eurótól is tudsz itt kocsit bérelni, nekem a fenti képeken látható GLA180-as automata Mercedes 137.22 euró volt 3 napra, vagyis napi kb. 45 Euró. Ez az összeg a biztosításon át mindent tartalmazott, ezen kívül tényleg csak a benzinre kellett költeni. Ezért is tudom ajánlani az Autoreisent, mert nincsenek rejtett költségek, annyit fizetsz, amennyit a weboldalon a foglalásnál látsz.

Az alábbi képeket példaként tettem be a kanári-szigeteki autóbérlés árakra. Ez természetesen bármikor változhat, ezen a legolcsóbb és legdrágább kínálatot találod 2020 tavaszán.

Megjegyzés: Ezeket az árakat 2020 februárjában, vagyis közvetlenül a világot felforgató koronavírus-őrület előtt mentettem le az autóbérlő cég honlapjáról. Érdemes megnézni a tenerifei autóbérlésről másfél évvel később – 2021 őszén – írt cikkemet, ahol sajnos ugyanannál a szolgáltatónál, ugyanazokra az autókra sokszor háromszoros árakat találsz!

Kanári-szigetek autobérlés árak 1
Kanári-szigetek autobérlés árak 2