Megúszható-e a Kanári-szigetek olcsón? Persze az olcsóság kinek-kinek mást jelent, de meg fogsz lepődni, milyen kevés pénzből ki lehet hozni egy kanári-szigeteki nyaralást. Ha nem akarsz lemondani az igazi élményekről, de most be kell osztanod a pénzt, akkor nézd meg, hogyan tudod megtervezni a kanári-szigeteki utazásodat olcsón.

A Kanári-szigetek eleve olcsó, de erről majd kicsit később. Aki olcsó megoldást keres Magyarországról, az valószínűleg három dologra gondol: az utazásra, a szállásra és a helyben elköltött pénzre.

Kanári-szigetek utazás olcsón

A Kanári-szigetekre repülővel tudszz eljutni Magyarországról, és ahhoz képest, hogy ez egy 5 és fél órás repülőút Afrika nyugati partjaihoz, az utazás egészen olcsón megoldható. Jelenleg a Wizz Air (Tenerife szigetére) és a Ryanair (Gran Canaria szigetére) repül Budapestről közvetlenül. Az, hogy melyik társaságot választod, meghatározza, hogy melyik szigeten fogsz nyaralni, melyiket tudod bejárni.

Wizz Air Kanári-szigetek járat

A Kanári-szigetekre egy repülőjegy akár 40.000-45.000 forintból megúszható oda-vissza, ha elfogadod az alábbi tippeket.

  • Ne főszezonban menj. Vagyis ne akkor, amikor általában a legtöbben utaznak. Ha olcsón akarsz eljutni a Kanári-szigetekre, akkor valószínűleg amit leginkább fel kell adnod, hogy „kényelmes” időpontot választasz.
  • Legyél felkészülve, hogy bármikor utazol. Ez azt jelenti, hogy mivel a diszkont légitársaságok árai akár percenként változnak, lehet, hogy pár nappal az indulás előtt fogsz kifogni egy jó ajánlatot, amivel egy nem teljesen megtöltött gép utolsó üléseit akarják eladni.
  • A minimum szolgáltatást válaszd. A diszkont társaságoknál nagyon olcsón tudsz utazni, ha például nem adsz fel bőröndöt. Ez persze némi lemondással jár, de szerencsére nem kell semmit kivinned a szigetekre, mert ott mindent olcsón be tudsz szerezni – lásd lejjebb.
  • Jól nézd meg, hogy mi van benne az árban pontosan, és semmiképp se centizd ezt ki. Értsd ezt akár szó szerint is: ha például a bőröndöd nagyobb, mint ami a jegyedben benne van, akkor elég borsos felárat fognak veled fizettetni.
  • Érdemes mindkét társaság ajánlatait nézni, és a repülőjegy árát plusz a szállás árát együtt figyelembe venni, amikor eldöntöd, hogy melyik szigetre mész.
  • Iratkozz fel a Google repülőjegyár értesítőjére. Ez jelenleg csak angolul érhető el, de megéri, hiszen automatikusan monitorozza neked a legolcsóbb ajánlatokat.
Google repülőjegyár értesítő BUD-TFS

Kanári-szigetek szállás olcsón

Ha igazán olcsó szállást keresel a Kanári-szigeteken, akkor a Hosteleket javaslom. Itt ugyan nem lesz egy teljesen külön szobád, de egy hétre a szállás akár 35000-5000 Ft-ból is kijöhet egy személy részére, vagyis naponta 5000-7000 Ft-tal lehet számolni.

Ezek a hostelek ráadásul egészen kulturáltak, és nincsenek is rossz helyen. Itt a képen látható Ashavana Hostel például pár sarokra van a tengerparttól El Médanoban – a Tenerife Sur repülőtérhez legközelebbi településen. Ha pedig tényleg egy olcsó de élményteli kirándulást szeretnél, akkor úgyis csak aludni mész ide. Itt azzal számolj, hogy általában 6 ágyas szobákban fognak elhelyezni más turistákkal együtt.

Ashavana Hostel El Médano, Tenerife

Ha ennél egy szinttel magasabb szállást keresel (vagyis külön szobát), akkor 1-2 csillagos hotelekben vagy apartmanokban van lehetőség ilyet is olcsón kifogni. Egy hét akár 120.000 Ft alatt is kijöhet egy személy részére, vagyis éjszakánként nagyjából 15.000-20.000 Ft-ért tudsz szállást szerenzni külön szobában.

Hogy megtaláld a legjobb szállást, a legjobb tipp, ha beírod a sziget nevét + azt hogy hostel a Booking.com keresőjébe. Vagyis pl. „Tenerife hostel” vagy „Gran Canaria Hostel”. Ez nem csak hosteleket, hanem olcsó szállásokat is ki fog listázni. Vagy egyszerűen használd az alábbi keresőt, ami a Booking.com kínálatából mutat neked olcsó szállásokat a Kanári-szigeteken:

Booking.com

Étel-ital és egyéb költségek olcsón

A jó hír hogy a Kanári-szigetek általában olcsó. Na persze nem nagyságrendekkel kerülnek kevesebbe a dolgok mint Magyarországon, de a szigetek speciális elbírálás alá esnek Spanyolországban, ami praktikusan annyit jelent, hogy minden adónem jóval kisebb, mint általában Európában.

Ennek köszönhetően pedig szinte minden olcsóbb, mint itthon. Akár a benzin, a szállás vagy egy éttermi fogyasztás, illetve a bolti vásárlások is.

Tehát ha olcsó utazást tervezel a Kanári-szigetekre, akkor egyáltalán nem kell magaddal hoznod semmit. Itt az ellátottság legalább ugyanolyan színvonalas, mint Magyarországon, tehát akár éttermet, akár élelmiszerboltot mindenhol találsz. Tehát nem jelent gondot helyben megvásárolni az ételt, és nem hogy többe nem fog kerülni mint otthon, de valószínűleg még olcsóbb is lesz.

A strandok ingyenesek, tehát ha klasszikus tengerparti napozós nyaralásra jössz, akkor nem kell másra költened. Ha jól foglalsz repülőjegyet és egy hostel is megfelel, akkor egy hét nyaralás akár 60-70 ezer forintból kijön. Plusz természetesen az étkezés, de az nem lesz több, mint otthon.

Utazás a szigeteken belül olcsón

Ha szeretnél a szigeteken belül is utazni, szétnézni kicsit a látnivalók között, akkor a nagyon színvonalas helyi buszközlekedést ajánlom. Itt természetesen az ár attól függ, hogy hová utazol, de nagyjából otthoni árakon megúszható a helyi közlekedés, vagyis még akkor is meg tudsz nézni érdekes helyeket, ha nem tudsz most sok pénzt költeni.

Az alábbi linkeken találod a helyi buszvállalatok honlapját, ahol a vonalakról és a díjakról is tájékozódhatsz:

Tenerife buszszolgáltató weboldala »

Gran Canaria busszolgáltató weboldala »