Mennyi a Fuerteventura repülőút hossza? Mennyi idő alatt ér a repülő Fuerteventurára Budapestről vagy Bécsből? Fuerteventura hány óra repülővel? Budapest-Fuerteventura repülőút hossza, Fuerteventura repülési idő.

Fuerteventura a Kanári-szigetek bár népszerű, de kisebb szigete, jelenleg tudomásom szerint sem Budapestről, sem Bécsből nem indul ide közvetlen járat. Az eljutási időben tehát mindenképpen átszállással kell számolni, és természetesen az átszállási repülőtér, valamint a csatlakozás nagymértékben befolyásolja a repülőút teljes hosszát.

Fuerteventura repülési idő

  • Budapest – Fuerteventura repülőút hossza átszállással kb. 7-10 óra
  • Bécs – Fuerteventura repülőút hossza átszállássaé kb. 7-10 óra

Mitől függ a Fuerteventura repülőút hossza?

Akár Budapestről, akár Bécsből indulunk, Fuerteventurára jelenleg két logikus, és relatív kevés átszállási idővel megoldható módon juthatunk el.

  • Madridon keresztül
  • Tenerifén (vagy Gran Canarián) keresztül

További opció lehet más európai városban való átszállás is, lásd a cikk végén.

Fuerteventura Madridon keresztül

Ha Madridon keresztül repülünk, akkor az Iberia légitársaságot használva nem kell társaságot váltanunk.

Általában van olyan csatlakozás, hogy 1-1,5 órát kelljen csak Madridban várni, így a repülési idő Fuerteventurára akár Budapestről, akár Bécsből mindössze 7 óra lesz.

Hatalmas előny, hogy a madridi átszállás tulajdonképpen minden nap elérhető, hiszen Budapestről Madridba is, és onnan a szigetekre is napi szinten vannak járatok, akár több is.

Ennek a verziónak az egyetlen hátránya, hogy ha késik az első járatunk, akkor lekéshetjük a csatlakozást. Bár ettől nagyon nem kell tartani, hiszen egyrészt az 1-1,5 óra általában elegendő, másrészt mivel egy légitársasággal utazunk, ezért ha mégis késnénk, gyors megoldást fognak találni. (Természetesen késés esetén a teljes utazási idő több lesz.)

Fuerteventura a szigeteken keresztül

A másik megoldás, hogy akár Budapestről, akár Bécsből először a Kanári-szigetekre repülünk. Mind Tenerifére, mind Gran Canariára van mindkét városból közvetlen járat, onnan pedig a szigetek között napi szinten többször közlekedő járatokkal tudunk átjutni Fuerteventurára.

A Tenerife-Fuerteventura járat repülési ideje kb. 50 perc, a Gran canaria – Fuerteventura járat repülési ideje kb. 40 perc. Tenerifei átszállás esetén figyelj arra, hogy a szigeten két repülőtér van!

Ennek a verziónak nagy előnye, hogy ha már eljutottunk a Kanári-szigetekre, a járatunk késése nem okozhat gondot. Teneriféről is és Gran Canariáról is naponta több járat indul ugyanis Fuerteventurára.

Hátrány ugyanakkor, hogy mindenképp két légitársaságot kell igénybe vennünk, a szigetek között csak helyi társaságok közlekednek. Ez akár dupla jegyfoglalást, a bőröndök nehezebb kezelését jelentheti.

További információért a Tenerife repülési időről és a Gran Canaria repülési időről kattints a linkekre!

További lehetőségek

Érdemes további lehetőségeket is keresni, láttam már pl. Düsseldorfon keresztüli átszállást is Fuerteventurára 7 óra 45 perc repülési idővel.

Javaslom a kereséshez első körben a Google Flightsot használni.