Tenerife, a Kanári-szigetek gyöngyszeme, nem csupán a lenyűgöző hegyvidékeiről és a vibráló karneváljáról híres, hanem káprázatos strandjairól is, amelyek minden utazó szívét megdobogtatják. A fekete vulkáni homoktól kezdve a hófehér partra szóródó finom homokig a sziget minden zegzugában találkozhatunk a természet csodáival. Ebben a cikkben Tenerife legszebb strandjait járjuk körbe, hogy bemutassuk, hol érdemes napozni, úszni, vagy éppen a hullámokat meghódítani.

Készülj fel egy olyan utazásra, ahol a kristálytiszta víz, az eldugott öblök és a napfényes partok varázslatos világába kalauzolunk el. Tarts velünk, és fedezd fel Tenerife legcsábítóbb tengerpartjait, ahol minden egyes strand egy-egy elrejtett paradicsom, várva, hogy felfedezd!

Playa de las Teresitas

Egy gyönyörű aranyhomokos strand Santa Cruz de Tenerife közelében. Ez egy népszerű hely úszásra, napozásra és vízi sportokra.

Playa de las Teresitas Tenerife

A Playa de las Teresitas egy lenyűgöző, aranyhomokos strand, mely Santa Cruz de Tenerife városától csupán 7 km-re fekszik. A strandot türkizkék víz, pálmafák és buja növényzet szegélyezi, igazi paradicsomi hangulatot kölcsönözve a tájnak. Különlegessége, hogy homokját a Szaharából szállították ide, ami egyedülálló aranysárga színvilágot kölcsönöz neki, ellentétben a sziget többi, természetes, fekete homokos strandjával.

A sekély víz és a nyugodt hullámok ideális választássá teszik a strandot családok számára, de a vízi sportok szerelmesei is megtalálják itt a számukra legmegfelelőbb tevékenységeket. A strand mentén számos étterem, bár és üzlet található, így minden igényt kielégít.

Playa del Duque

A Playa del Duque egy luxusstrand Costa Adejében. A strand tiszta vizéről és fehér homokjáról ismert. Számos étterem és bár található a közelben.

Playa del Duque

A Playa del Duque Tenerife déli partján, Costa Adeje luxus üdülőhelyén fekszik. A strandot finom, fehér homok borítja, a tenger pedig kristálytiszta és türkizkék.

A Playa del Duque a luxus és a kényelem szimbóluma, ahol a napágyakon pihenve pezsgőt kortyolgathatunk, miközben a tenger gyönyörű panorámájában gyönyörködünk. A strand mentén elegáns éttermek, bárok és exkluzív üzletek sorakoznak.

Playa del Duque Tenerife

Playa de Fañabé

Ez egy másik népszerű strand Costa Adejében. Nagyszerű hely családok számára, mivel van egy sekély vizű terület, ahol a gyerekek biztonságosan játszhatnak.

Playa de Fañabé Tenerife 2

A strandot aranyhomok borítja, a víz pedig sekély és nyugodt, így ideális a kisgyermekes családok számára. A strandon vízi sportolási lehetőségek is bőven akadnak, sőt, még egy víziparkot is találunk itt. A Playa de Fañabé környékén számos étterem, bár és üzlet található, így minden igényt kielégít.

Playa de los Gigantes

A Playa de los Gigantes, azaz az óriások strandja egy lenyűgöző strand Los Gigantes üdülőhely közelében. A strand a hatalmas sziklákról kapta a nevét, amelyek a tengerparton emelkednek.

Playa de los Gigantes

A strand Tenerife nyugati partján, Los Gigantes üdülőhelyén fekszik. Lenyűgöző sziklák ölelik körül, melyek a tengerből emelkednek ki, drámai hangulatot kölcsönözve a tájnak. A strand fekete homokos, a víz pedig mély és hűvös.

A Playa de los Gigantes ideális választás a búvárkodás és a sznorkelezés szerelmesei számára, de a vízi sportok szerelmesei is megtalálják itt a számukra lefelelő tevékenységeket.

Playa de Benijo

Ez egy eldugott strand, amely Tenerife északkeleti részén található, Taganana falu közelében. A strandot fekete homok borítja, a víz pedig vad és hullámos.

A Playa de Benijo igazi paradicsom a természet szerelmeseinek, akik a csendre és a nyugalomra vágynak. A strand nehezen megközelíthető, de a lenyűgöző táj és a vad hangulat kárpótolja a fáradtságért.